MYTER OG FAKTA OM FET HUD

 En av de store mytene om fet hud, er at den forårsakes av fet mat. 

Selv om huden kan forverres av et dårlig kosthold er roten til problemet små talgkjertler under hudens overflate som stimuleres av hormoner. For mye av hormonet dihydrotestosteron (DHT) påvirker kjertlene og stimulerer til å overflødig talgproduksjon, dvs den oljen som gjør huden blank og porene tette.

DHT produseres først i puberteten og derfor får de fleste fet hud i ung alder, men kvinner opplever ofte fet hud i forbindelse med sin månedlige syklus fordi hormonproduksjonen endres. 


Sterke såper, alkohol og oljehemmende geleer er en uheldig løsning på problemet da hudens beskyttende syrekappe påvirkes negativ. Løsningen er milde og fuktighetsivende produkter som bevarer hudens naturlige beskyttelse og fuktbalanse” – Linda


Sorte prikker er skitt i porene mine!
Myte! Sorte prikker er bare innkapslet talg som har gjennomgått en oksideringsprosess. Så nei, sorte prikker er ikke skitt! Oksidering er en kjemisk reaksjon. Tenk på hva som skjer med et eple når det er delt i to, og du lar det blir liggende en stund; det blir brunt. På samme måte skjer oksidering i en åpen pore hvor oksygen er til stede. Talg og døde hudceller som befinner seg nede i poren oksideres, og dermed blir den sort.

Sminke gjør urenheter verre!
Myte! Det er ingen grunn til å la være å sminke deg hvis du har uren hud, men det er viktig å bruke produkter som lar huden puste. Dette gjelder ikke minst for foundation. Heldigvis er det et stort utvalg av ”pustende” foundations på markedet og mange inneholder også aktive ingredienser som faktisk reduserer urenheter. Samtidig er det viktig å vaske svamper eller pensler som du bruker til å sminke deg med jevnlig, sånn at de ikke blir fulle av bakterier.

Å klemme ut kviser er viktig!
Myte! Det kan virke som en fristende løsning å klemme ut kvisene for å få en rask slutt på elendigheten. Men det er ingen spesielt god ide. Faktisk kan klemming av kviser føre til de overlever lenger i huden. Når du klemmer vil bakterier i pusset bli skjøvet dypere inn i huden og du risikerer en enda rødere og seiglivet kvise. I noen tilfelle kan dette også bidra til arr i huden som blir mer eller mindre permanente.


3 av våre beste produkter for fet hud!

Polish Powder

Rene mikrokystaller som skånsomt fjerner døde hudceller, talg og sorte prikker. Kan blandes med din favorittrens eller kun rent vann.

Kr 199,- >>


 

 

 

Vitalizing Tonic

Med levende enzymer fjerner denne tonicen bakterier på hudens overflate og hemmer bakterievekst i porene. Dette skaper en balanse i huden og urenheter minsker.

150 ml – kr 399,- >>


 

 

Aqua Radiance Mask

Masken tilfører hudens overflate fuktighet og aloe vera, som igjen har en beroligende effekt på huden. Når fuktighet tilføres vil oljeproduksjonen dempes og huden får en klarere overflate.

100 ml – kr 459,- >>

 

  

 

 

DET ER GULL ALT SOM GLIMRER…


Vårt Gold serum har siden start vært blant våre absolutte bestselgende produkter. Hvorfor? Jo, serumet inneholder det noe av det viktigste for huden, nemlig fukt!

Våre bestselgende og prisvinnende serum gir huden en glatt, silkemyk følelse og bevarer hudens glød og ungommelighet. Ren fuktighet og næring uten å tette porene.

Ved bruk av serum tilfører du en større dose næringsstoffer til huden enn med en krem alene. Et serum kan inneholde opp mot 70% virkestoffer, hvorpå en krem normalt inneholder under 10%. En krem behandler hudens overflate hvorpå et serum kan penetrere dypere og gi en bedre effekt på hudens kvalitet. Man kan kalle et serum for hudens multivitaminer som nærer, forbedrer og forsterker hudens egen evne til å regenerere seg selv. 

Serum er mer kostbart enn krem men kan forbedre hudens overflate med noen få konsentrerte dråper av gangen. Et serum vil gi resultater på brøkdelen av tiden det vil ta ved å bruke kun en krem!

” Hydra Gold Serum er et av mine favorittprodukter fordi det gir umiddelbart resultat og huden ser strålende ut. Personlig bruker jeg serumet helt opp til øyet som et øyeserum når huden er tørr.” – Linda

 Hydra Gold Serum Kr 499,-

RENS HUDEN MORGEN OG KVELD!Ønsker du en strålende, klar og frisk hud er det viktig med gode hudpleierutiner,
og det starter med rengjøring.
Huden bør renses 2 ganger pr. dag – morgen og kveld for å fjerne all makeup og rense huden for støv, svette, talg, døde hudceller og miljøfaktorer som forurensing, eksos osv. Dette er alfa omega for at huden får best nytte av kremer og serum etterpå.

Grundig rengjøring holder porene åpne og lar huden puste. Huden jobber om natten og skiller ut avfallsstoffer som legger seg utenpå huden. Derfor er det like viktig å rense huden hver morgen som det er på kvelden.
Det holder ikke bare med vann – bruk rensekrem til den daglige rutinen og en skrubb en til to ganger i uken for å fjerne døde huceller. Ved å eksfoliere (skrubbe) bort døde hudceller blir huden stimulert til å produsere nye celler og huden ser klar og frisk ut.

En til to ganger i uken skrubber du huden med Polish Powder. Bland litt pulver og rensekrem i håndflaten før du masserer huden lett. Det er ikke nødvendig å legge trykk på huden, krystallene gjør jobben. Avslutt gjerne med en ansiktsmaske. 

Polish Powder kr 199,-