OM AKNE

CLEAR SKIN DETOX – Aknebehandling for alle!

Akne er en av de vanligste og mest plagsomme hudproblemene vi har, og selv om akne vanligvis er forbundet med tenåringer og pubertet, kan man allikevel få det i voksen alder.

Hva er årsaken til akne?
Akne/kviser er et resultat av at talgkjertlene overproduserer sebum (fett/talg). Dette er forårsaket av hormoner.
Bakterien Propionibacterium acnes (P. acnes) nærer på talg, så et overskudd betyr at bakterier kan formere seg dypt inn i porene. Akkumulering av døde hudceller på hudens overflate, og inne i porene, hindrer at sebum blir utskilt fra huden. I kombinasjon med hudirritasjon forårsaket av for eksempel feil hudpleieprodukter eller sollys, vil disse forholdene føre til akne.


Trinn-for-trinn behandling av akne/problem hud

STEG 1: Bruk en mild ansiktsvask!
Vask ansiktet to ganger om dagen med DETOX Salicylic Wash. Unngå såpe, det tørker ut huden og tetter porene. Det er viktig å hjelpe huden å leges og redusere talgproduksjon. Alltid unngå å bruke såpe eller aggressiv ansikts-rens som tørker ut huden for mye. Ingrediensene i slike kan også blokkere porene. Unngå grove ansikts-skrubber da irritasjon kan gjøre problemet verre. 
Merk; Du kan ikke skrubbe bort kviser og hudormer!

STEG 2: Fjern døde hudceller!
En viktig årsak til kviser og hudormer er opphopning av døde hudceller. De tetter porene og kan føre til at innsiden av porene blir større etterhvert som døde hudceller hoper seg opp, noe som igjen fører til kviser.

Den beste måten å fjerne døde hudceller på er med et produkt som inneholder salisylsyre. DETOX Salicylic Tonic virker på innsiden av porene i tillegg til overflaten av huden. Den er anti-inflammatorisk og hindrer rødhet. Ikke bruk ansikts-skrubb med grove korn. Slike vil skade huden og gjøre problemet verre. Salisylsyre hjelper også mot rødhet og betennelse og motvirker bakterier som forårsaker kviser.

STEG 3: Behandle problemet!
Studie etter studie har vist at 'Propionibacterium acnes', er en av de bakteriene som forårsaker kviser og urenheter. Salicylsyre er en av de mest effektive behandlingene for kviser. I DETOX Salicylic Serum er denne konsentrert, og i kombinasjon med flere anti-akne ingredienser. Ved å behandle huden morgen og kveld hindres dannelse av nye kviser samtidig som bakteriene holdes unna.

STEG 4: Beskytte og pleie huden!
Huden kan ikke helbredes hvis den ikke får fuktighet og nærende ingredienser. I tillegg må huden hjelpes til å holde seg sunn, ren og matt. DETOX Salicylic Cream kan brukes både dag og natt og vil ikke tette porene eller gjøre huden blank. Den hindrer bakterier og motvirker betennelser samtidig som huden holdes matt.

Det er viktig at dine hudpleieprodukter ikke inneholder irriterende stoffer som kamfer eller alkohol. De er svært vanlig i olje/talg-reduserende produkter mot kviser. Disse gjør bare problemet verre og fører til en tørr, flassende og rød hud.

La huden være i fred! Ikke plukk eller klem på kvisene, det kan føre til arrdannelse og gjøre huden verre enn den allerede er. Hvis du ikke kan motstå, så gjør det veldig forsiktig med helt rene fingre og påfør Tonic, Serum og Krem etterpå.

Hvis du ikke ser en betydelig forbedring etter konsekvent å følge disse trinnene i minst fire uker, bør du snakke med legen din om en medisinsk behandling mot akne.


Hvordan kan jeg hjelpe min tenåring som har akne?

Hudproblemer er plagsomme for alle uansett alder, men det kan være katastrofalt for en tenåring. Dessverre inneholder de fleste hudpleieprodukter for ungdom mange irritanter som fører til fetere hud og enda flere kviser.

Hjelp tenåringen til å ha realistiske forventninger ved å snakke om hvilke hudpleieprodukter de bør, og ikke bør bruke. Det er viktig å ha en enkel, men effektiv hudpleierutine. Den består av følgende fire trinn:

Hvorfor har tenåringer problemer med kviser og hudormer?

AKTIVE HORMONER. I løpet av puberteten, produserer kroppen for store mengder av hormoner, spesielt androgener, som stimulerer oljeproduksjon.

INGEN ANSIKTS-VASK. Å glemme å vaske ansiktet er ikke selve årsaken til kviser og hudormer, men hvis man ikke vasker ansiktet to ganger om dagen vil døde hudceller akkumulere og tette porene.

IRRITERENDE INGREDIENSER. Alkohol, mentol, kamfer, eukalyptus og duftstoffer (parfymer) kan føre til betennelse. Disse stimulerer talgproduksjonen.

SMINKE. Mange jenter bruke flere lag av make-up som inneholder ingredienser som tetter porene, for eksempel dekkstift og foundation.

MANGLENDE HUDPLEIERUTINE. Hemmeligheten til en bedre hud er å holde seg til en konsekvent og effektiv hudpleierutine. Selv om det er umulig å kurere akne kan man holde kviser under kontroll ved å bruke de riktige produktene. Overbevis tenåringen at daglig hudpleie og tålmodighet er viktig.